Смачно зварена, насичена і ароматна чашка кави врятує навіть похмурий ранок. Але відповідь на запитання: «Як досягти найкращого смаку?» не завжди лежить на поверхні. Ми звернулися до професіонала та зібрали основні правила щодо вибору кави в цій статті.
Звичні нам кавові зерна – це насіння, яке дозріває всередині ягід, а те у свою чергу росте на деревах. Тому якість зерен безпосередньо залежить від землі, природних умов та догляду. Навіть якщо ягода трохи не дозріла, її зерно відрізнятиметься за смаком, і людині буде легко це розпізнати. Так що смачна чашка кави для споживача починається набагато раніше приготування – на полиці магазину.
У якісного зерна є кілька ознак для розпізнавання:
- На упаковці наведено багато інформації про походження. Як правило, це не лише країна, а й регіон чи навіть назва ферми. Додатковим плюсом буде вказівка методу обробки, висоти розташування плантацій, смакових нот кави.
- Зерно обсмажене не темно, на його поверхні немає маслянистої плівки. Всупереч поширеній думці, темна обсмажування суперечить якості. Її застосовують, коли у зерні багато дефектів, які потрібно приховати від споживача. Саме тому кава темної обсмажування різних брендів практично не відрізняється до смаку: в ній домінує інтенсивна гіркота, ноти горіння. У зерні світлішого обсмажування до них справа не доходить, бо кава не встигає згоріти. У ньому залишаються цікавіші смаки, закладені природою та процесами на плантації: ноти фруктів, ягід, горіхів тощо.
- Зерно в упаковці не перемелене. Відповідальні виробники розуміють, що змелене зерно набагато швидше видихнеться і споживач навряд чи отримає задоволення від чашки. Крім того, різні методи заварювання вимагають різного розміру помелу. Тому цільне зерно – більш виграшний варіант.
- На упаковці вказана дата обсмажування, і з моменту її пройшло не більше місяця. Кава – це харчовий продукт, і його термін придатності не такий вже й довгий: три місяці. При цьому, найбільшу свіжість він має через тиждень-два з моменту дати обсмажування, а після цього починає повільно «старіти». Тому найкраще купувати зерно у перевірених місцях, де продають свіжу каву, та вживати його якнайшвидше.
Що ж вибрати?
Відповідь проста: пачку, на якій написано багато! Наприклад, на пачці ми бачимо назву країни (Бразилія) та регіону вирощування (Серрадо). Далі вказаний колір обсмажування (під еспресо), різновид кавового дерева, обробка (натуральна), висота розташування плантації. А ще для зручності обжарювач перерахував смакові ноти – горіхи, шоколад та сухофрукти.
Це зроблено для того, щоб покупцю було простіше визначитись із вибором. Дивлячись на упаковку, ми можемо дуже детально ознайомитись з її вмістом. Таким чином, виробник гарантував прозорість походження та якість зерна.
Якщо говорити про капсули, то й тут ринок насичений. А на упаковці також багато інформації про каву.
Дорогі друзі! У нас ви можете купити каву, купити чай, ромашковий чай, зелений чай, чорний чай та багато іншого.
У кожній склянці є фільтр чаю або кави, вам варто лише додати окріп і насолоджуватися приємним напоєм.
Наша продукція зроблено вперше у світі та вироблятиметься тільки в Україні з чисто екологічного продукту. Вона зареєстрована у Швейцарії № 54191 від 12 жовтня 2008 року.
Artisha – це не просто фірма чи інтернет-магазин. Це вишуканий смак напоїв з різними видами чаю та кави. Ми постійно намагаємося здивувати вас і розширити свій асортимент, тому що пропонуємо лише найкращі натуральні чаї з Індії, Франції та Німеччини. А також незабутній смак кави з Бразилії.
Ви можете у нас купити каву та чай з різними смаками, вам тільки варто залити окріп та насолоджується приємним напоєм.
Ви також можете зробити у нас індивідуальне замовлення з вашим логотипом.
Зі свого боку ми гарантуємо якість продукції (чай, кава, стаканчики, упаковка та швидка доставка) Для постійних клієнтів та великих оптовиків у нас є знижки та спеціальні пропозиції.