КОФЕ С КАРАМЕЛЬЮ Украина Львов

Як приготувати каву з карамеллю

Додавання карамелі в каву робить його смак особливим: більш насиченим, ніжним та солодким. Таким десертом можна поласувати в будь-якій кав’ярні. Для приготування підійдуть готові соуси та сиропи, але карамель можна приготувати і в домашніх умовах із звичайного цукру. Карамельні напої бувають гарячими та холодними, солодкими, пряними та навіть солодко-солоними. Розповідаємо про найпростіші та найсмачніші варіанти, які нескладно приготувати самостійно.

Як називається кава з карамеллю

Цей десерт не має єдиної назви. Оскільки варіантів приготування багато, то прийнято просто до назви напою чи десерту додавати слово «карамельна», наприклад, карамельна кава з лаймом.

Рецепти кави з карамеллю

Найпростіше заварити еспресо або американо будь-яким звичним способом і замість цукру додати готовий сироп. Як топінг можна використовувати корицю, або іншу улюблену пряність. Такий напій виходить смачним, але все ж надто спрощеним. Якщо ви хочете побалувати себе або друзів справжніми ласощами, витратите трохи більше часу та приготуйте справжній десерт.

Карамельна кава, зварена в турці

Вам знадобляться:

  • свіжомелене зерно – 1-2 ч. л.;
  • фільтрована вода – 200 мл;
  • цукровий пісок (краще очеретяний) – 1-2 ч. л.

Технологія приготування:

  1. Насипте цукор у джезву і розчиніть його на найменшому вогні. Щоб він не підгорів, постійно помішуйте.
  2. Отриманий сироп зніміть із вогню, додайте мелені зерна, холодну воду, поверніть на повільний вогонь.
  3. Дочекайтеся появи пінки і зніміть суміш із конфорки.
  4. Дайте напою настоятися кілька хвилин і розлийте по чашках.

Приготування карамелі в джезві потребує підвищеної уваги. Якщо цукор пригорить, відмити дно турки через вузьку шийку буде складно. Але навіть якщо напій зварений вдало, не залишайте гущавину на дні. Відразу налийте в джезву холодну воду і залиште відмокати. Це треба, щоб розчинити рештки цукру. В іншому випадку він може пригоріти наступного разу.

Карамель у каву з молоком

Присмак смаженого цукру ефектно поєднується зі смаком молока та вершків. Щоб приготувати цей варіант десерту, візьміть:

порцію готового еспресо (80 мл) або американо (150 мл);

солону або солодку карамель (залежно від виду напою візьміть 1 чайну або 1 столову ложку);

жирне молоко – 20 чи 40 мл;

улюблені прянощі.

Як готувати?

  1. Додайте до напою півпорції молока та сиропу та розмішайте до однорідності.
  2. Другу половину молока та сиропу збийте до стану піни.
  3. Піну додайте до чашки з напоєм.
  4. Шапку прикрасьте спеціями.

Кава з апельсиновим соком і карамеллю

Такий коктейль смачний і в гарячому вигляді, і в холодному з додаванням льоду. Для його приготування знадобляться:

порція еспресо;

  • 1 ч. л. сиропу (підійде солодкий та солоно-солодкий);
  • 2-3 часточки апельсина;
  • спеції – імбир, мускатний горіх, кориця (можна використовувати відразу весь набір, а можна окремо).

Готують ласощі так:

  1. На дно чашки, в якій подаватимуть напій, вичавлюють сік з апельсина;
  2. Карамель розчиняють у гарячому еспресо.
  3. З’єднують фреш та еспресо.
  4. Якщо коктейль передбачається подавати в гарячому вигляді, його посипають прянощами і подають. Якщо в холодному, то дають трохи охолонути, кладуть кілька кубиків льоду, посипають прянощами.

Карамельна кава «Брюле»

Складові:

  • готовий гарячий міцний американо – 120 мл;
  • молоко – 100 мл.;
  • карамельний соус – 50 мл;
  • тростинний цукор – 1 ч. л.;
  • збиті вершки.

Покрокова інструкція:

  1. У невеликій ємності з’єднайте молоко, соус та цукор.
  2. Підігрійте суміш близько 5 хвилин, поки не утвориться піна, а потім збийте віночком.
  3. У чашку налийте американо, додайте|добавляйте| молочну суміш.
  4. Поверхню прикрасьте збитими вершками та залишками соусу.

Як приготувати сирний сироп для кавових десертів?

Якщо ви любитель карамельних десертів і часто готуєте їх вдома, то солодкий соус краще готувати про запас і тримати в холодильнику. На холоді він твердне, але легко розм’якшується в мікрохвильовій печі або при додаванні до гарячої рідини.

Вам знадобиться:

  • вода – 60 мл;
  • жирні вершки (30%) – 150 мл;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • вершкове масло – 2 ст. л.;
  • прянощі за бажанням (ваніль або кориця)
  • 5 г солі, якщо хочете отримати солоний смак готової добавки.

Технологія приготування:

  1. У каструлю з товстим дном помістіть цукор та воду. Заважайте, щоб суміш трохи підтанула.
  2. Підігрійте суміш на маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб|аби| не пригоріло.
  3. Дочекайтеся, поки сироп набуде кольору світлого меду, і зніміть з вогню.
  4. З’єднайте сироп із вершками та олією, перемішайте до однорідності.
  5. За бажанням додайте спеції або сіль.
  6. Охолоджений сироп перелийте в ємність, в якій він зберігатиметься.

Тепер готувати каву з карамеллю буде швидше та простіше.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top