Как сделать кофе с пенкой?

Як зробити каву з пінкою?

Для кавомана чашка міцної кави з ароматною піною – чудовий початок дня, чудовий спосіб відпочити під час робочого процесу, ідеальний привід зустрітися з друзями. А як зробити каву з пінкою, щоб отримати напій з апетитним виглядом та приголомшливим смаком? Виявляється, є кілька правил.

  • Кава має бути свіжомеленою, зерна — вищої якості, для приготування в турці краще зупинитися на дрібній мірі помелу, для кавоварки помел може бути середнім.
  • Молоко краще вибирати ультрапастеризоване, оптимальна жирність 3-4%. Якщо на упаковці є інформація, що вона підходить для збивання, піна буде густою та стійкою.
  • Молоко можна використовувати як тепле, так і охолоджене, але в цьому випадку краще збивається. Для людей із непереносимістю лактози можна використовувати вівсяне молоко; на відміну, наприклад, від кокосового, воно не має надто насиченого смаку, а порівняно з мигдальним – не кислить. До того ж вівсяне молоко не згортається, як соєве.

А як зробити пінку для кави з молока? Існують різні способи збивання піни: за допомогою ручного віночка, вилки, використовуючи френч-прес, міксер або глечик-спінювач, панарелло або капучинатор – це спеціальна насадка в кавомашині, за допомогою якої можна приготувати піну за кілька секунд.

Для любителів експериментів можна спробувати оформляти напій у кілька шарів: на дні — збите молоко, потім — еспресо, а зверху — пишна і щільна піна, на яку можна легко наносити малюнки в стилі латте-арт.

Як зварити каву з пінкою – кілька нескладних рецептів

Прийнято вважати, що отримати приголомшливого смаку еспресо, капучино або латте без кавоварки неможливо, так як приготувати пінку для кави гарної якості проблематично. Виявляється, можна зварити чудової якості напій у домашніх умовах, використовуючи все, що знайдеться під рукою.

  1. Як приготувати розчинну каву з пінкою
    Щоб отримати пишну піну, можна змішати по 1 ложці розчинної кави з цукром, додати 20 мл води і збивати отриману суміш, поки вона не змінить колір. Потім залити суміш 50-70 мл води та продовжити збивання до отримання щільної кремоподібної маси. У склянку налити нагріте молоко, а зверху викласти отриманий крем.
  2. Як варити каву з пінкою в турці
    ? На 100 мл води слід взяти близько 8-10 гр. свіжомеленої кави. Перед початком приготування потрібно прогріти джезву, після чого засипати каву, додавши щіпку солі та цукор: навіть у мінімальній кількості він здатний підвищувати щільність піни. Потім залити холодною водою (до шийки) і перемішати, після чого поставити на повільний вогонь. З початком підняття піни турку можна зняти з плити і перелити напій, що вийшов, в прогріту чашку. Використання різних мелених спецій (кориці, мускатного горіха, гвоздики, кардамону, чорного перцю та ін.), якими можна посипати пінку або додати в каву на етапі приготування, дозволить урізноманітнити смакові відчуття.
  3. Як зробити каву з пінкою в кавомашині
    Піна – густа, стійка, золотисто-горіхового кольору, є ознакою якісного еспресо. А якою краще використовувати каву, щоб піна виявилася кращою якістю? Фахівці рекомендують використовувати суміші з арабіки та робусти у співвідношенні 80/20 (наприклад, Вільфредо) або 75/25 (Паганіні). Воду для приготування кави краще використати з мінералізацією 75-250 мг/л. І найголовніше: кава повинна бути свіжообсмаженою, інакше магічні властивості напою навіть за відмінної якості піні просто зникнуть; після 17-20 днів після обсмажування кава втрачає свої ароматичні властивості.

Ми пропонуємо каву тільки свіжої обсмажування, кожна упаковка має замк з zip-lock і дегазаційний клапан, призначений для виходу надлишку вуглекислого газу, який виділяється в перші дні після обсмажування зерен. Залежно від потреб можна вибрати упаковки різної місткості. І найголовніше: у нас у продажу величезний вибір різних сортів кави: є 100% арабіка, її численні поєднання, суміші арабіки та робусти у різних співвідношеннях.

Втім, при приготуванні напою можна, окрім молока та кави, додавати інші інгредієнти, керуючись особистими смаковими уподобаннями. Наприклад, можна спробувати:

  • Шоколадний капучино:
    Для приготування однієї порції кави потрібно 50 мл еспресо, 150 мл молока та 20 грам шоколаду. Як приготувати: розчинити подрібнений шоколад у молоці, що підігрівається, не доводячи до кипіння, після чого збивати суміш до появи дрібних бульбашок. Отриману піну викласти на еспресо.
  • Латте з додаванням карамелі:
    Одну-дві ложки цукру слід розчинити, повільно помішуючи, 20 мл води. Коли цукор досягне золотистого відтінку, потрібно зняти з вогню, остудити і додати до 100 мл заздалегідь приготовлене еспресо. Підігріти, не доводячи до кипіння, 100 мл молока, після чого збити його в піну і влити в еспресо.

Який рецепт виявиться найкращим, і як зробити каву з пінкою вдома, щоб напій став вашим «фірмовим»? Експериментуйте! І не важливо, чи буде використана розчинна кава, напій виявиться приготованим у турці або кавомашині: хороші будь-які варіанти. Адже пінка – густа, що лежить на поверхні, не тільки прикрасить чашку, вона перешкоджає втраті ароматичних ефірних олій. Чашечка такої кави напевно доставить справжню насолоду!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top