итальянский кофе Украина Львов

Італійська кава

Як би критично не були налаштовані деякі скептики щодо італійської кави, необхідно визнати: це зерно, як і раніше, залишається одним із найпопулярніших у світі. А якщо так — є сенс поговорити про найкращу італійську каву, щоб ви точно знали, на чому слід зупинити власний вибір.

Традиція пити каву вранці поширилася по всій Європі та Україні саме з подачі Італії. Ще кілька століть тому італійська кава чи кожен місцевий крамар почитав своїм обов’язком продавати гостям власного закладу напій на основі обсмаженого кавового зерна. Найчастіше це була відмінна якість арабіка (кілька сортів змішували один з одним у різних пропорціях), але іноді до неї додавали трохи робусти — тоді напій виходив міцнішим і мав дуже інтенсивний аромат. 

Ця особливість — замовляти філіжанку справжньої італійської кави в будь-якому закладі, де б ви не опинилися — збереглася досі. Привітний господар будь-якої місцевої тратторії, кав’ярні або навіть бакалійної лавки обов’язково запропонує своєму гостеві скуштувати трохи еспресо, демонструючи власне прихильність навіть до тієї людини, яку бачить вперше. можливо, не зустріне більше ніколи.

У чому секрет італійської кави?

Італійська кава – це не тільки і не стільки якісне зерно, скільки правильна італійська обсмажування. Еталоном вважається середня, що наближається до темної. Що примітно, зустріти саме такий варіант можна абсолютно у кожного бренду-виходця з Апеннінського півострова. Що-що, а традиції приготування гарної кави італійці свято вшановують, нехай і експериментують із складом, способом подачі або країною походження зерна. 

Цікавий і наступний факт: незважаючи на те, що країна одна, видів обсмажування тут існує відразу три: північноіталійська, центральноіталійська та південноіталійська. Про кожну з них варто розповісти докладніше.

  • Обсмаження зерен на півночі Італії спрямоване на збереження максимально великої кількості смакових нюансів. Зерна виходять темно-шоколадного кольору, а гіркота ефектно гармонує з іншими відтінками смаку.
  • У центральній Італії акцент робиться на більш інтенсивному, ніж на півночі країни, обсмажуванні. Такий підхід має лише один недолік — зникнення найтонших відтінків смаку зерна.
  • Що стосується півдня, то тут традиція наказує обсмажувати зерно практично до чорного кольору. Таким чином, обжарювачі наголошують лише на основних відтінках смаку.

Яка кава у пошані у самих італійців?

Яку каву п’ють в Італії? Країна трепетно ​​ставиться до місцевих виробників і віддає перевагу саме їм, коли йдеться про необхідність купівлі чергової пачки цільного або меленого зерна. На його основі зазвичай варять еспресо і роблять це за допомогою гейзерної кавоварки. Інші відомі напої — капучино, латте, американо, фрапучино, ристретто — менш популярні у самих італійців, проте знаходять відгук у серцях туристів із різних куточків світу.

Бренди, на які потрібно обов’язково звернути увагу

Яку італійську каву купити та привезти з Італії, якщо ви опинились у цій країні за боргом служби чи приїхали у відпустку? Якщо дозволяють кошти і хочеться побалувати себе чимось справді елітним, зверніть увагу на бренди Vergnano 1882, Mauro, Molinari, Lucaffe або Tricaffe. Купувати їх краще в зерновому варіанті і великими пачками по 1000 г – так ви розтягнете насолоду від напою на довгий час. Трохи нижче та приємніше вартість Illy, Lavazza, Nescafe Dolce Gusto – ця кава в Італії не менш популярна, а різновидів її налічуються десятки.

Найкраща італійська кава — тепер і в Україні!

Чи не біда, якщо прямо зараз у вас немає можливості особисто відвідати спекотну Італію. Найпопулярніші сорти італійської кави, а також менш відомі, але не менш прекрасні бленди інших виробників ви можете знайти в нашому інтернет-магазині.

італійська кава

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top