клюквенный чай

Журавлинний чай

Рецепт цього ароматного, смачного та дуже корисного напою простий.

Журавлинний чай з апельсином – це чудовий засіб від простудних захворювань та ефективний натуральний спосіб для підвищення імунітету. До складу напою входить журавлина, зелений чай, свіжий апельсин, імбир та натуральний мед. Всі ці інгредієнти несуть користь для здоров’я. Паличка кориці робить чай ще ароматнішим. Ваша родина із задоволенням насолодиться його смаком та ароматом.

За вікном — грудневий вечір, і сніг тихо падає великими пластівцями. У такий час так приємно приготувати зимовий напій, що зігріває, і, затишно вмостившись у м’якому кріслі, спостерігати за снігопадом у компанії рідних людей.

Я пропоную нескладний варіант приготування гарячого журавлинного чаю. Виглядає цей вітамінний напій дуже яскраво та святково, а готується буквально на 15-20 хвилин.

Для приготування чаю з журавлиною можна використовувати свіжу або заморожену ягоду. Заморожені журавлини дамо трохи відтанути при кімнатній температурі.

Зелений чай використовуємо без ароматичних добавок, сорт чаю – до смаку.

Доведемо до кипіння 500 мл води. У термос покладемо 3 гілочки м’яти, горошини запашного перцю і зелений чай, заллємо водою, що закипіла, закриємо термос і дамо настоятися 5 хвилин. Якщо немає термоса, можна приготувати настій у чайнику або в каструльці, укутавши ємність.

Поки чай наполягає, займемося журавлиною. У сотейник покладемо журавлину та цукор і розімнемо все дерев’яною товкачем. Додамо 300 мл води, поставимо сотейник на вогонь і прокип’ятимо до розчинення цукру (2-3 хвилини).

З’єднаємо журавлинний відвар та настій чаю, попередньо процідивши їх. Напій готовий. Розливаємо журавлинний чай і подаємо у гарячому вигляді.

Для надання святкового виду напою, прикрасимо його гілкою м’яти, що залишилася, і ягодами журавлини.

Склянки можна декорувати так: край склянки, тримаючи його «до верху ногами», протираємо зрізом лимона, потім опускаємо склянку в цукор, насипаний рівним шаром у блюдечку. Отримуємо «снігову» окантовку.

Приємного чаювання та веселих свят Вам!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top