Горячий чай Украина Львов

Гарячий чай Україна Львів

Гарячі напої мають чимало переваг. Вони допомагають нам підбадьоритися, позбавляють сонливості, дозволяють отримати справжнє задоволення від аромату та смаку улюбленого напою. Багато хто любить зігрітися філіжанкою гарячого чаю холодної осені або в зимову холоднечу. Але чи такий корисний такий напій, чи він може завдати шкоди?

Переваги гарячого чаю

Американці ще в 19 столітті запровадили моду на холодний чай. Там він швидко став популярним, адже за жаркого клімату південних штатів гарячий напій не може вгамувати спрагу. А ось в Англії, де часті тумани та дощі, вважають за краще пити гарячий чай, додаючи його в гаряче молоко. Але не тільки через зігріваючі властивості англійці вважають за краще пити такий напій.

Чай може служити чудовою альтернативою каві, адже в ньому міститься натуральний кофеїн та поживні сполуки. Але холодний чай руйнує флавоноїди, які містяться у чаї. Адже саме вони мають потужні антиоксидантні властивості. А при вживанні гарячого чаю в організм потрапляє багато антиоксидантів, вони зміцнюють кістки, знижують ризик розвитку хвороб серця, підтримують імунну систему.

Вченими Гарвардської школи проведено дослідження, які довели, що люди, які п’ють одну чашку гарячого чорного чаю на добу, знижують ризик серцевого нападу більш ніж на 40%. Гарячий напій допомагає знизити рівень холестерину та тиск. Також знижується ризик розвитку діабету.

Зелений чай у гарячому вигляді може стати профілактикою остеопорозу. Це захворювання виникає при деформації кісток. Антиоксиданти із зеленого чаю потрапляють до організму, підтримуючи необхідний рівень мінеральної щільності кісткової тканини.

Гарячий зелений чай може допомогти у боротьбі з раком, особливо раком шкіри та товстої кишки. Дослідження в цій галузі ще тривають, але результати вражають, чи є випадки зменшення числа ракових клітин.

Доведено, що смакові рецептори краще сприймають гарячий напій. Вони посилають сигнали в мозок, а він розпізнає солодкий та приємний смак чаю, від цього підвищується настрій.

Чим небезпечний гарячий чай

Пристрасть до гарячих напоїв може спровокувати опік горла та стравоходу. Окріп ушкоджує епітелії слизової оболонки, провокуючи розвиток нетипових клітин.

Гарячий чай послаблює місцевий імунітет.

Порушує функції верхніх дихальних шляхів, можуть розвинутись хвороби горла, хронічний тонзиліт. При регулярному вживанні гарячих напоїв виникає першіння в горлянці, кашель.

Постійні опіки слизової оболонки рота сприяють розвитку інфекції.

Смакові рецептори поступово стоншуються і втрачають свої функції.

Гарячий напій погіршує стан зубної емалі.

Який чай п’ють лише гарячим

Є категорія чаїв, що зігрівають, які рекомендується пити тільки в гарячому вигляді. Найяскравішим представником є ​​індійський чай Масалу. Його готують на молоці із чорного сорту чаю та великої кількості спецій. Цей чай чудово бадьорить, покращує травлення, вгамовує почуття голоду.

Монгольський чай теж розливають піалами, подають гостям і вживають гарячим. Він готується з пресованого чаю, молока кобили чи верблюда, солі, спецій, олії. Такий чай просто не можна випити холодним, адже масло, а іноді до чаю додають жир, просто застигнуть, якщо напій охолоне. Чай корисний, він надає сил, знімає втому, насичує.

Пити чи не пити гарячий чай

Чи можна пити чай у гарячому вигляді? Кожен сам визначає, який напій йому більше подобається пити. Не варто обпалюватись окропом, бажаючи отримати більше антиоксидантів, якщо смак гарячого чаю не приваблює.

Якщо немає можливості чекати, доки чай охолоне, варто пити його маленькими ковтками. Визначити оптимальну температуру напою легко. Достатньо взяти до рук чашку з чаєм, якщо руки витримують температуру чашки, то й напій буде цілком прийнятним для вживання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top