Какой чай от простуды

Який чай від застуди

З медом та лимоном . Чай від застуди – один із перших напоїв у списку того, що пити при грипі та застуді. Його краще готувати неміцним. Це може бути як чорний, і зелений чай. Додайте 1 чайну ложку меду та 1-2 часточки лимона. Важливо: щоб зберегти корисні властивості меду та лимона, які губляться при дії високих температур, не додавайте ці інгредієнти у гарячий напій (те саме стосується молока та відварів). Ідеальний варіант – спочатку з’їсти мед, а потім запитати його теплим чаєм із лимоном. Такий напій є потогінним засобом, який застосовується при застуді або грипі, а також сприятливо впливає на обмінні процеси в організмі2.

Чай малиною від застуди та липовим кольором . Слабо заварений чорний чай потрібно охолодити. Поки напій остигає, розітріть 1 столову ложку сухих квіток липи, розведіть окропом і залиште настій на 5 хвилин. Відіжміть сік з ягід малини. Потім змішайте перелічені інгредієнти із чаєм, доведіть до кипіння. У чашку з готовим напоєм можна додати|добавляти| часточку лимона. Такий чай рекомендується пити при застуді, щоб добитися протизапального та жарознижувального ефекту3.

Чай імбирний при застуді з лимоном . Напій готується на основі подрібненого або натертого на тертці імбиру. 1 чайну ложку цієї приправи змішайте з 1 столовою ложкою меду та лимонного соку такого ж об’єму, потім розведіть у склянці не дуже гарячої води. Такий імбирний чай можна пити з м’ятою (2-3 листки, можна подрібнених сухих) і щіпкою кориці. Напій має зігрівальну та антисептичну дію, допомагає зміцнити імунітет при грипі та підвищити працездатність. Для посилення ефекту можна додати спеції, наприклад куркуму або гвоздику.

Ромашковий чай від застуди . Популярний напій, який п’ють не тільки при застуді чи грипі, але і як профілактика ГРВІ та загального зміцнення організму. Готується з квіток ромашки та липи (по 1 чайній ложці того й іншого), які заварюються в 1 склянці окропу. Напій, що вийшов, настоюється протягом 20 хвилин, потім проціджується. Можна додати меду до смаку. Рекомендується пити по 1/3 склянки 3 десь у день перед їдою. Поєднання ромашки, липи та меду забезпечує м’який протизапальний ефект, допомагаючи швидше позбутися застуди та грипу3.

Ягідні та фруктові напої

Компот із сухофруктів. Цей напій знайомий нам з дитинства. 100 г сухофруктів необхідно ретельно промити теплою водою, перебрати, крупно нарізати. Спочатку варяться яблука та груші (приблизно протягом 30 хвилин – до досягнення м’якості), потім додаються 3 столові ложки цукру на 1 л води, після – урюк та чорнослив, а за 5 хвилин до закінчення варіння – родзинки та кураги. Готовий компот можна розбавити свіжим лимонним або апельсиновим соком, додати мед. Такий відвар застосовують як загальнозміцнюючий і пом’якшувальний засіб при застуді та грипі.

Чай із шипшини від простудних захворювань . 3 столові ложки подрібнених сухих плодів шипшини заливають 0,5 л окропу та залишають у термосі на ніч. На ранок склад, що вийшов, проціджують і вживають по 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до прийому їжі. Такий напій є чудовим джерелом вітаміну С.

Морс журавлинний або брусничний . Ягоди журавлини або брусниці потрібно розтерти із цукровим піском у пропорції 3:1. Суміш, що вийшла, заливають теплою водою (0,5 л на 2 столові ложки суміші). Поєднання журавлини та брусниці надає бактерицидну дію, допомагаючи впоратися з грипом та застудою3.

Молочний чай від застуди

З мінеральною водою . Молоко використовується тільки прокип’ячене заздалегідь. Змішується з мінеральною (лужною) водою у співвідношенні 1:1. Вода попередньо підігрівається до температури 30-32 ° C, при цьому з неї має вийти весь газ. Цей засіб застосовується при застуді та грипі, що супроводжуються кашлем. Напій сприяє відходженню мокротиння.

З часником . Тепле кип’ячене молоко поєднується з 10 краплями часникового соку. Випивати рекомендується перед сном. Цей засіб здатний допомогти полегшити симптоми при різних видах кашлю, пом’якшуючи його прояви, покращуючи відділення мокротиння та прискорюючи процес одужання2.

Глінтвейн

Широко відомий напій, який часто застосовують при застуді. Для його приготування потрібно 100 мл води, в які додаються різні прянощі (зазвичай це кориця та гвоздика). Суміш ставиться на вогонь, доводиться до кипіння, настоюється протягом 10 хвилин, потім проціджується. У відвар, що вийшов, додаються червоне вино (у співвідношенні з водою приблизно 1:1), часточки апельсина, цукор за смаком. Суміш доводиться до кипіння, але не кип’ятити. За бажанням можна додати мед, яблука, родзинки. Напій подається гарячим та рекомендується до вживання безпосередньо перед сном. Глінтвейн має зігріваючий та протимікробний ефект при застуді та грипі, доставляє в організм вітаміни, мікроелементи та амінокислоти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top